A fost aprobat primul aparat pentru RMN-uri dedicat copiilor născuți prematur

Bebelușii născuți prematur sunt unii dintre cei mai vulnerabili pacienți și au nevoie de o îngrijire aparte. Este o adevărată provocare să tratezi acești pacienți micuți în secția …

1700 0
1700 0
prematur

Bebelușii născuți prematur sunt unii dintre cei mai vulnerabili pacienți și au nevoie de o îngrijire aparte. Este o adevărată provocare să tratezi acești pacienți micuți în secția de neonatologie, mai ales atunci când este necesară realizarea unei rezonanțe magnetice.

În primul rând, să transporți un bebeluș prin spital pentru a ajunge la aparatul de RMN presupune o expunere mare la bacterii de tot felul, așa că doctorii evită să ia această decizie. Dar FDA (Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente) a făcut un anunț important: au fost create aparate RMN exclusiv destinate secțiilor de neonatologie, scrie flipboard.com.

Acest sistem este conceput special pentru a scana capul bebelușilor prematuri. Doctorii vor pune bebelușii într-un incubator cu o temperatură atent controlată, iar apoi acest incubator va fi introdus în aparatul de rezonanță magnetică. Acest incubator este foarte util pentru că bebelușii nu se vor mai mișca atât de mult. Aparatul este unul complet închis, foarte sigur și poate fi folosit chiar în secțiile de terapie intensivă neonatologice. Întreaga procedură, care include și pregătirea, durează mai puțin de o oră, iar dacă bebelușul are probleme în timpul procedurii, durează mai puțin de 30 de secunde pentru a-l scoate din acest aparat.

Astfel, cresc șansele ca bebelușii prematuri să supraviețuiască primelor zile de viață, care sunt atât de dificile pentru ei. Nu doar că acest aparat nu mai presupune expunerea bebelușilor la bacterii periculoase, dar aceștia au și acces rapid la testele necesare, în condițiile în care orice minut poate face diferența în cazul acestor bebeluși.

Sursa foto: Shutterstock

 

In this article