Cancerul de tiroidă: cum poate fi depistat și vindecat în 2017

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, aproape 300 de mii de oameni din întreaga lume se îmbolnăvesc anual de cancer tiroidian. Cauzele acestei maladii nu sunt pe deplin …

1610 0
1610 0

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, aproape 300 de mii de oameni din întreaga lume se îmbolnăvesc anual de cancer tiroidian. Cauzele acestei maladii nu sunt pe deplin cunoscute, însă specialiștii leagă numărul mare de cazuri de moștenirea genetică și de expunerea la unele radiații. Pentru România, dezastrul de la Cernobâl din anii ’80 a însemnat și o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri. Copiii de atunci, adulții de astăzi, sunt cei care au un risc crescut de cancer tiroidian.

“Durerea din zona glandei tiroide, modificările vocii și nodulii tiroidieni care apar sub vârsta de 20 de ani sunt simptome care trebuie semnalate medicului pentru că pot anunța un cancer tiroidian. De asemenea, orice umflătură din zona gâtului ar trebuie să vă pună pe gânduri, acest simptom fiind inclus de specialiștii clinicilor ACIBADEM pe lista semnelor care pot trăda un cancer”, spune prof dr. Tamer Karsidag, expert ACIBADEM în tratarea cancerului tiroidian.

Cele mai frecvente cancere tiroidiene sunt depistate la femei, precizează medicul. De altfel, 5 la sută dintre nodulii care apar la nivelul glandei tiroide au potențial malign. Și tiroidita este o afecțiune care crește riscul de cancer. Monitorizarea nodulilor cu tehnologii de ultimă generație poate fi soluția diagnosticării cancerelor în stadii incipiente, cu șanse mari de vindecare pe termen lung.

“Protocolul investigațiilor legate de un eventual cancer de tiroidă include o ecografie urmată de biopsie, dar PET-CT este o investigație pe care o recomand în multe cazuri dificile, atât pentru diagnosticarea cancerului, cât și pentru stabilirea celui mai bun tratament. Tehnologia performantă pe care o folosim la ACIBADEM și-a dovedit utilitatea la mii de pacienți. Vedem frecvent persoane din România cărora la un check-up complet le depistăm diverse forme de cancer și le recomandăm investigații amănunțite. Astfel, reușim să intervenim la timp, cu succes pentru salvarea sănătății multor pacienți cu cancer tiroidian”, completează expertul ACIBADEM.

Extirparea glandei tiroide sau doar a zonei afectate de cancer face parte din terapiile pentru cancer de tiroidă, alături de chimioterapie și radioterapie folosite în cazurile mai grave. În cel mai nou spital din grupul ACIBADEM, Altunizade, funcționează de la începutul acestui an și Centrul de Terapie cu Iod Reactiv. Aici primesc cele mai bune soluții de tratament persoanele cu cancere de tiroidă. Iodul radioactiv este recomandat pacienților cu forme de cancer tiroidian papilar și folicular, pentru îndepărtarea țesutului tiroidian rezidual după chirurgie.

“Sfatul meu este să protejați cu atenție sănătatea uneia dintre cele mai importante glande din corp, tiroida! Prin secreția sa de hormoni, aceasta reglează funcționarea întregului organism. De aceea, echipele noastre de medici abordează orice afecțiune a tiroidei prin cele mai moderne tehnici. Biopsia intraoperatorie, intervenția chirurgicală făcută de cei mai buni experți și spitalizarea în centre de top contribuie substanțial la vindecarea cancerului tiroidian”, declară prof dr. Tamer Karsidag, expert ACIBADEM în tratarea cancerului tiroidian.

Concluzia: includeți investigațiile tiroidiene în programul anual de evaluare a sănătății. Și apelați la cei mai buni experți atunci când trebuie să recurgeți la un tratament pentru cea mai importantă glandă din corp. Doar așa aveți șanse maxime de vindecare pe termen lung a oricărei afecțiuni tiroidiene, benigne sau maligne!

Despre Acibadem
Acibadem Hospitals Group este cel mai apreciat furnizor de servicii medicale private în Turcia încă din 1991 și face parte dintr-o rețeaua mondială International Healthcare Holdings, al doilea lanț de servicii medicale din lume. Acibadem operează 17 spitale generale cu servicii complete și 13 clinici ambulatorii. Acibadem furnizează servicii comprehensive de diagnostic și tratament angajând profesioniști din domeniul sănătății de cel mai înalt calibru, folosind tehnologie medicală de ultimă oră și funcționând la standarde medicale acreditate la nivelul excelenței. Mii de români merg an de an la spitalele Acibadem, în special în centrele oncologice, cardiologice, de fertilitate, de medicină sportivă și de transplant.

 

In this article