Din cauza dietei, tot mai mulți copii pierd dinții de lapte până la 4 ani

Tot mai multor copii le cad dinții de lapte până la 4 ani, arată un studiu. Aflați cauzele și câteva sfaturi de prevenție din partea medicilor britanici.

1510 0
1510 0

Un studiu al Facultății de Chirurgie Dentară din cadrul Royal College of Surgeons arată că numărul copiilor sub patru ani cărora le cad dinții de lapte a crescut cu 24%, relatează BBC. Într-un singur an, din aprilie 2015 până în aprilie 2016, s-au înregistrat peste 9.206 de extracții la copiii până-n 4 ani. Acum 10 ani, erau doar 7.400.

Pe de altă parte, a scăzut numărul extracțiilor de dinți la copii între 4 și 9 ani. Cercetătorul Nigel Hunt afirmă că “e mai mult decât limpede că obiceiurile alimentare și în special dulciurile au un efect devastator asupra dentiției copiilor noștri”.

Căderea dinților poate fi prevenită, spun medicii. În primul rând, trebuie limitată cantitatea de zahăr, odată cu un control mai des și riguros al dentiției. Iată și alte sfaturi, potrivit medicilor britanici, citați de BBC:

  • începeți periajul încă de la apariția primului dinte
  • periați dinții copilului de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de două minute/sesiune
  • folosiți foarte, foarte puțină pastă dacă aveți un copil sub trei ani; după această vârstă, puneți un bob de pastă pe periuță
  • asigurați-vă că nu folosiți o pastă “puternică” – trebuie să aibă o concentrație de fluor de 1.000ppm

Sursă foto: Shutterstock

 

In this article