SUA: Numărul deceselor cauzate de Alzheimer a crescut cu 55% în 15 ani

Maladia Alzheimer face tot mai multe victime în ultimii ani la nivel mondial, iar ultimele cifre vin din Statele Unite. Aici, numărul deceselor provocate de boala Alzheimer a …

1535 0
1535 0

Maladia Alzheimer face tot mai multe victime în ultimii ani la nivel mondial, iar ultimele cifre vin din Statele Unite. Aici, numărul deceselor provocate de boala Alzheimer a crescut cu 55% între 1999 și 2014. Cifrele au fost oferite de Centru de control și prevenire a maladiilor (CDC), scrie www.usatoday.com.

Această formă fatală de demență este a 5-a cauză de deces printre americanii cu vârsta de peste 65 de ani și a șasea cauză de mortalitate în SUA, fiind răspunzătoare pentru 3,6% din toate decesele din 2014. Vârsta este cel mai mare factor de risc pentru această maladie.

”Milioane de americani și familiile lor sunt profund afectați de boala Alzheimer. Și cum numărul persoanelor în vârstă care suferă de Alzheimer este în creștere, tot mai mulți oameni își iau angajamentul fizic și emoțional de a se ocupa personal de îngrijirea rudelor diagnosticate cu această madalie. Toate aceste familii au nevoie de sprijinul nostru!” spune dr. Anne Schuchat, directoare interimară a CDC.

Printre cauzele care explică acestă creștere a numărului de decese se numără: îmbătrânirea populației americane, creșterea numărului persoanelor diagnosticate în stadii mai precoce ale maladiei și numărul mare de medici care indică Alzheimerul drept cauză a morții în certificatele de deces. În plus, autorii raportului susțin că o altă cauză este și diminuarea mortalității provocate de alte patologii specifice persoanelor în vârstă, cum ar fi infarctul sau accidentele vascular cerebrale.

Cercetătorii caută să afle dacă un stil de viață sănătos poate ajuta în prevenirea Alzheimerului. Chiar dacă această boală nu are încă niciun remediu, există speranțe că în viitorul apropiat se vor găsi soluții pentru a încetini evoluția bolii sau chiar de a preveni această maladie devastatoare.

Sursă foto: Shutterstock

In this article