Dr. Leventer: evitati gesturile care agraveaza acneea

Sezonul cald s-a incheiat, insa problemele pielii abia acum incep. Printre acestea se numara si eruptiile acneice, la ordinea zilei in randul tinerilor care s-au expus la soare.

1588 0
1588 0

Sezonul cald s-a incheiat, insa problemele pielii abia acum incep. Printre acestea se numara si eruptiile acneice, la ordinea zilei in randul tinerilor care s-au expus la soare, dar si al adultilor care se confrunta cu episoade tardive de boala.

“Soarele usuca pielea si aparent imbunatateste aspectul tenului acneic uniformizand culoarea. In acelasi timp, caldura si lumina intensifica secretia de sebum si acumularea lui la nivelul porilor, cu accentuarea eruptiei de acnee dupa sezonul estival”, afirma medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Persoanele cu acnee ar face orice sa scape de cosuri in scurt timp. Iar de la dorinta pana la manevrele gresite uneori nu este decat un pas. Agresarea pielii, terapiile naturiste fanteziste, machiajul in exces, toate contribuie la agravarea acneei.

O alta greseala frecventa este lipsa de perseverenta in tratamentul recomandat de specialist, abandonul dupa cateva zile sau saptamani fiind adesea intalnit. Ameliorarea se obtine treptat si un tratament corect se intinde pe o perioada lunga de timp. Tratamentele de acnee urmeaza niste pasi care trebuie respectati in toata perioada de risc, adica in pubertate, adolescenta. Dupa incheierea acestei perioade, ingrijirea cosmetica antiseboreica ar trebui sa fie regula, asa cum ne obisnuim cu pasta de dinti si cu periuta, adica toata viata”, spune coordonatoarea dr. Leventer Centre care, de-a lungul timpului, a tratat cu succes mii de pacienti cu acnee.

Specialistii insista si asupra folosirii cu discernamant a terapiei cu anticonceptionale. Acestea nu se iau niciodata la intamplare.

“Nu orice contraceptiv este bun si nu oricui. Administrarea lor se face dupa protocoale de lucru bine stabilite si se tine cont de varsta, analize si ecografia ovarelor atunci cand se alege tratamentul”, accentueaza medicul Mihaela Leventer.

Consultul dermatologic este primul gest recomandat pacientilor care vor sa scape de acnee in cel mai scurt timp. In plus, medicii ii sfatuiesc pe parinti sa nu agreseze leziunile de acnee ale copiilor si sa nu-i incurajeze sa foloseasca fondul de ten la varste fragede. In ceea ce priveste dieta, sunt de evitat dulciurile in exces si laptele provenit de la animale tratate cu hormoni.

Sursa foto: Shutterstock

In this article