O substanță întâlnită cel mai des sub forma drogului ”ecstasy” ar putea vindeca alcoolismul

O echipă de medici din Marea Britanie demarează primul studiu din lume referitor la efectele MDMA asupra dependenței de alcool, scrie The Independent. Substanța întâlnită în general sub …

1446 0
1446 0
ecstasy alcoolism

O echipă de medici din Marea Britanie demarează primul studiu din lume referitor la efectele MDMA asupra dependenței de alcool, scrie The Independent. Substanța întâlnită în general sub formă de tablete sau capsule ”ecstasy” ar putea trata dependența de alcool mai rapid și mai eficient decât alte tratamente folosite în prezent.

Studiul se va baza pe 20 de subiecți care consumă constant cantități mari de alcool, echivalentul a cinci sticle cu vin pe zi și care au testat deja alte tratamente. Medicii britanici vor să dubleze tratamentul cu MDMA cu psihoterapia. Cercetătorii susțin că până acum șansele de recidivă au fost foarte mari, 90% la trei ani.

“Știm că MDMA dă rezultate foarte bune pentru persoanele care au suferit traume și contribuie la dezvoltarea empatiei”, a declarat Ben Sessa, psihiatru și om de știință în cadrul Imperial College London.

“În prezent, MDMA este interzis și nu poate fi prescris în mod legal ca metodă de tratament (pentru tulburări de stres post-traumatic) nici aici în Marea Britanie, nici în altă parte a lumii. Însă aceasta este o situație pe care intenționăm să o schimbăm”, a mai precizat Sessa pe site-ul său.

În Statele Unite, substanța a fost aprobată în noiembrie 2016 pentru un experiment la scară mare în vederea monitorizării efectelor sale asupra tulburării de stres post-traumatic (TSPT). Rezultatele publicate în aprilie au fost uimitoare: 67% dintre pacienții cu TSPT incluși în acest studiu nu au mai prezentat simptomele afecțiunii.

Sursa foto: Shutterstock

In this article