Ciupercile halucinogene, leacul depresiei?

Un studiu restrans – 12 subiecti, menit sa confirme sau sa infirme efectul unei substante din ciupercile halucinogene asupra depresiei, a dat rezultate surprinzatoare, scrie BBC. Pacientii au …

1782 0
1782 0

Un studiu restrans – 12 subiecti, menit sa confirme sau sa infirme efectul unei substante din ciupercile halucinogene asupra depresiei, a dat rezultate surprinzatoare, scrie BBC.

Pacientii au fost selectati dupa un criteriu simplu: stadiul avansat al bolii, adica “incurabila”. Dupa administrarea substantei halucinogene, 8 dintre cei 12 au declarat ca nu se mai simt “depresivi” si ca au avut o experienta “mistica si spirituala”. Rezultatele, publicate in revista de specialitate Lancet Psychiatry, aud emonstrat ca 5 dintre pacienti ramasesera neafectati de depresie chiar si dupa trei luni de la administrarea medicamentului.

Expertii nu sunt entuziasmati, dar sunt de acord sa se treaca la experimente pe un esantion mai mare de pacienti. Studiul a fost facut la Imperial College London si a constat in administrarea substantei psilocybin, halucinogenul din asa-zisele ciuperci magice. Experienta “psihedelica” a durat aproxiamtiv 6 ore si a fost insotita de muzica simfonica si, apoi, de asistenta psihologica.

Sursa foto: Shutterstock

In this article