O procedură inovativă pentru femeile aflate la menopauză ajunge în România

Datele Institutului Național de Statistică din Marea Britanie arată că în prezent tot mai multe femei nasc după 35 de ani. Cea mai mare grupă de vârstă pentru …

1746 0
1746 0
Tratament fertilizare menopauza

Datele Institutului Național de Statistică din Marea Britanie arată că în prezent tot mai multe femei nasc după 35 de ani. Cea mai mare grupă de vârstă pentru sarcină este încă cea între 25 și 34 de ani, 59%, dar proporțiile se vor schimba în viitorul apropiat, scrie The Independent.

Așa că o procedură inovativă, care să le permită femeilor aflate la menopauză să devină mame, ar putea fi o soluție perfectă. Potrivit Agerpres această procedură va fi disponibilă în curând și în România, anunțul fiind făcut de specialistul în infertilitate, prof. dr. Konstantinos Pantos, în cadrul unei conferințe medicale desfășurate în insula Ithaca.

“Urmează să o aplicăm în următoarele săptămâni în București, pentru că ne propunem nu doar să atragem aici, în Grecia, pacienții din România, ci și să implementăm această procedură în România, ceea ce va însemna o dezvoltare a turismului medical în România”, a precizat prof. dr. Pantos, cel care a coordonat cercetările asupra noii proceduri medicale.

Aceasta constă în preluarea de sânge de la femeia respectivă și prelucrarea acestuia. Există o anumită categorie de celule care se aleg, iar celulele respective sunt injectate pe ovare. Se pare că o mică rezervă ovariană rămâne în ovare și după ce femeia intră la menopauză, iar prin această procedură este activată rezerva respectivă, astfel încât să se poată obține o sarcină.

Soluția vine în întâmpinarea femeilor care, din cauza ritmului alert de viață și a priorităților diferite de cele ale generațiilor trecute, aleg să amâne momentul întemeierii unei familii.

Sursă foto: Shutterstock

In this article