ADHD-ul la adulți poate fi diagnosticat printr-un simplu test de screening

În fiecare nouă ediție DSM (Manual de Diagnostic și Statistică) simptomele tulburării cu deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD) se schimbă, ceea ce face această tulburare dificil de …

1857 0
1857 0
testare ADHD

În fiecare nouă ediție DSM (Manual de Diagnostic și Statistică) simptomele tulburării cu deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD) se schimbă, ceea ce face această tulburare dificil de diagnosticat. În plus, simptomele prevăzute în DSM sunt destul de generale, incluzând aspecte precum dificultatea de concentrare sau tendința de a-i întrerupe pe ceilalți.

Toate acestea explică entuziasmul de la începutul anului când un grup de consilieri din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a aprobat un test de screening cu șase întrebări care ar putea cu adevărat să identifice adulții cu ADHD. Totuși, acest test, prin simplitatea lui aparentă, a dat naștere la mult scepticism.

Doctorul Lawrence Diller, pediatru comportamentalist și specialist în ADHD atrage atenția că foarte mulți oameni prezintă mai multe criterii de ADHD, cum ar fi neatenția, hiperactivitatea sau impulsivitatea, dar nu au de fapt această tulburare. Presiunile societății actuale conduc uneori la incongruențe între aptitudinile și temperamentul nostru și obiectivele și aspirațiile fixate, ceea ce poate genera emoții și comportamente similare cu cele prevăzute în DSM-V, explică doctorul, potrivit flipboard.com.

Un alt subiect asupra căruia specialiștii atrag atenția este legătura dintre companiile farmaceutice și medici. Un studiu recent a arătat că, în general, doctorii care au contact limitat cu reprezentanții companiilor farmaceutice sunt mai puțin predispuși la a prescrie medicamentele de marcă ale companiei.

Există mai multe variante de tratament pentru ADHD și nu toate implică medicamente. Terapia cognitiv-comportamentală poate aborda simptomele acestei tulburări, iar antidepresivele pot ajuta în privința impulsivității și a hiperactivității.

Mulți medici subliniază importanța monitorizării de către un specialist pentru a fi siguri că indiferent de tratamentul prescris, acesta are rolul de a vă diminua simptomele și de a vă face viața mai ușoară.

Sursă foto: Shutterstock

 

In this article