Cercetătorii australieni au dezvoltat un tratament care stopează evoluția tumorilor mamare agresive

Cercetătorii din cadrul Walter and Eliza Hall Institute din Melbourne au anunțat că au dezvoltat un tratament care poate stopa dezvoltarea tumorilor mamare agresive. Potrivit Agerpres, tratamentul se …

1353 0
1353 0

Cercetătorii din cadrul Walter and Eliza Hall Institute din Melbourne au anunțat că au dezvoltat un tratament care poate stopa dezvoltarea tumorilor mamare agresive. Potrivit Agerpres, tratamentul se adresează pacienților care manifestă mutația genei BRCA1 ce provoacă o formă rară de cancer mamar triplu negativ.

Acest tip de cancer nu răspunde, din păcate, la majoritatea medicamentelor deoarece este o formă de cancer care nu are cei trei receptori ce se regăsesc în mod obișnuit la majoritatea tumorilor. Administrarea a două medicamente folosite în imunoterapie, anti-PD1 și anti-CTLA4, împreună cu chimioterapia au stopat dezvoltarea tumorilor agresive, susține conducătorul studiului, Daniel Gray.

Medicamentele folosite în imunoterapie au reușit să stimuleze sistemul imunitar, a cărui funcționare este în mod neobișnuit stopată de cancer. Astfel, tratamentul a oprit în mod eficient dezvoltarea tumorii, iar chimioterapia ajută la reducerea dimensiunilor acesteia. Specialiștii susțin că rezultate obținute în laborator au fost îndeajuns de promițătoare încât tratamentul să poată fi testat în continuare pe subiecți umani.

Metoda a fost utilizată cu succes în trecut în tratamentul melanomului malign și a cancerului de plămâni.

Sursă foto: Shutterstock.com

In this article