Vaccin împotriva colesterolului, testat pe oameni

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Viena testează pe oameni un vaccin care contribuie la reducerea depozitelor care blochează arterele. Vaccinul care reduce colesterolul ajută și la …

1574 0
1574 0
vaccin anticolesterol

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Viena testează pe oameni un vaccin care contribuie la reducerea depozitelor care blochează arterele.

Vaccinul care reduce colesterolul ajută și la prevenirea atacurilor de cord, fără a mai fi nevoie de atât de multe medicamente. Potrivit Agerpres, acest remediu miraculos a fost testat deja cu succes pe șoareci. Vaccinul ajută sistemul imunologic al organismului să atace proteina PCSK9, cea care favorizează așa numitul “colesterol rău” sau LDL, astfel încât să nu se acumuleze în sânge. La șoareci, tratamentul a redus colesterolul LDL cu 50% în 12 luni și a oferit protecție împotriva acumulării depozitelor de grăsimi în artere.

Medicul Guenther Staffler și colegii săi de la Netherlands Organisation of Apllied Scientific Research avertizează însă că va fi nevoie de ani de teste pentru a ști dacă tratamentul este sigur și eficient.  Medicii atrag atenția că folosirea acestui vaccin nu le permite însă oamenilor să consume alimente bogate în grăsimi și să nu facă exerciții fizice.

Sursa foto: Shutterstock

In this article