Ciocolata ar putea avea proprietăți anticancerigene

Un grup de cercetători mexicani, de la Institutul Politehnic Național, a ajuns la concluzia că în ciocolată se găsește o moleculă cu proprietăți anticancerigene. Epicatechina poate distruge celulele …

1697 0
1697 0
ciocolata

Un grup de cercetători mexicani, de la Institutul Politehnic Național, a ajuns la concluzia că în ciocolată se găsește o moleculă cu proprietăți anticancerigene. Epicatechina poate distruge celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase, scrie Agerpres.

Această moleculă se găsește în mod natural în cacao, în vinul roșu și în ceaiul verde, iar până acum se știa că are proprietăți antioxidante. În ultimii ani, cercetătorii mexicani au studiat această moleculă corelat cu lupta împotriva cancerului și au descoperit că epicatechina programează celulele canceroase pentru a se autodistruge. În plus, dacă molecula interacționează cu ea însăși, poate forma alte molecule similare. Combinată cu alte substanțe utilizate în tratarea cancerului, oamenii de știință susțin că le accelerează efectul  și reduce doza de medicamente folosită în mod normal.

Testele au fost făcute în laborator, pe culturi celulare, iar cercetătorii vor să continue experimentele pe animale pentru a demonstra eficiența pe ființe vii.  Se pare însă că epicatechina modificată poate fi ușor metabolizată și este posibil să nu ajungă la celule canceroase. Ar putea fi necesare nanoparticule care să încapsuleze molecula și anticorpi care să identifice tumoarea.

Cercetătorii speră ca după aceste teste să poată începe cercetările pe oameni.

Sursa foto: Shutterstock

In this article