Gadgeturile nu (te) slabesc

Bratarile de monitorizare nu ajuta in procesul de slabire, arata un studiu

1638 0
1638 0

Asa cum era de asteptat, un studiu facut timp de 2 ani pe 500 de voluntari, ale carui rezultate au fost publicate in Journal of the American Medical Association (JAMA), arata ca bratarile care monitorizeaza activitatea motorie – asa numitele fitness trackers – nu contribuie la accelerarea procesului de slabire sau arderii de calorii. De fapt, rezultatele au fost mai surprinzatoare de-atat…

Cei 500 de subiecti au fost impartiti in doua grupe: o grupa a primit bratari, cealalta nu si amandurora li s-au recomandat dieta si exercitii fizice. Grupa cu dispozitive de monitorizare a slabit… mai putin decat cea fara bratari, se arata in studiu. Voluntarii care au purtat bratarile au slabit, in medie, 3.6kg, iar ceilalti, care nu le-au purtat,… 5.9kg!

In apararea lor, producatorii spun ca tehnologia a mai avansat de la momentul inceperii studiului si ca propriile lor cercetari arata ca dispozitivele ajuta in procesul de slabire.

Exista putine studii care sa trateze serios aceasta chestiune. Universitatea din Pittsburgh este una dintre primele institutii care a facut o cercetare mai ampla asupra chestiunii.  Doctorul John Jakicic, conducatorul echipei de cercetatori, spune ca problema consta in faptul ca oamenii sunt extrem de atrasi de noutatea gadgetului, dupa care isi pierd, treptat, interesul, odata cu cel pentru dieta sau sport in sine.

Stire preluata de pe BBC. Puteti consulta studiul original aici.

Sursa foto: Shuttestock

In this article