Hrănirea la sân reduce riscul de boli de inimă și infarct în cazul mamelor

Un studiu realizat pe 300.000 de femei din China arată că alăptarea la sân contribuie la reducerea riscului mamelor de a se confrunta cu un infarct sau accident …

1712 0
1712 0
beneficii alaptare

Un studiu realizat pe 300.000 de femei din China arată că alăptarea la sân contribuie la reducerea riscului mamelor de a se confrunta cu un infarct sau accident vascular cerebral, la un moment dat pe parcursul vieții, potrivit telegraph.co.uk.

Cercetătorii au studiat femei cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani, iar după 8 ani de studii au fost constatate 16.671 de cazuri de afecțiuni coronariene, inclusiv infarct și 23.983 de accidente vasculare cerebrale. Femeile care au participat la studiu nu aveau istoric privind bolile cardiovasculare.

Conform rezultatelor studiului, femeile care au alăptat la sân au prezentat un risc cu aproape 10% mai scăzut de a dezvolta boli de inimă sau de a suferi un accident vascular cerebral. Cercetarea ale cărei rezultate au fost publicate în ”Journal of the American Heart Association” mai arată și faptul că la mamele care și-au alăptat copiii timp de minimum doi ani, impactul bolilor de inimă a fost cu 18% mai mic, iar cel de accident vascular cerebral cu 17% mai scăzut comparativ cu femeile care nu alăptaseră niciodată.

”Beneficiile pentru sănătatea mamei în urma alăptării la sân ar putea fi explicate printr-o ‘resetare’ mai rapidă a metabolismului mamei după naștere”, a explicat coautoarea lucrării, Sanne Peters, de la Universitatea Oxford.

”Descoperirile ar trebui să încurajeze popularizarea alăptării la sân datorită beneficiilor pentru mamă, dar și pentru copil”, a notat într-o declarație coautorul studiului, Zhengming Chen, profesor de epidemiologie în cadrul Universității Oxford.

Sursa foto: Shutterstock

In this article