Încă un medicament care ar putea ajuta în lupta împotriva cancerului

Cercetătorii australieni, de la Peter MacCallum Cancer Center din Melbourne, au creat un medicament care poate să reprogrameze celulele sistemului imunitar pentru a lupta cu succes împotriva cancerului, …

1775 0
1775 0
imunoterapie

Cercetătorii australieni, de la Peter MacCallum Cancer Center din Melbourne, au creat un medicament care poate să reprogrameze celulele sistemului imunitar pentru a lupta cu succes împotriva cancerului, scrie Agerpres.

Această terapie presupune ca celulele imunitare să fie prelevate din organismul pacienților, apoi modificate genetic în laborator și apoi, aceste celule, cunoscute sub numele de celule CART, să fie reintroduse în corpul pacienților. Metoda a fost testată în trecut în lupta împotriva cancerelor sangvine, dar cercetătorii au descoperit acum o nouă metodă care are efecte asupra tumorilor solide. Acestea produc un metabolit, adenozină, care distrugea celule imunitare.

Oamenii de știință australieni au testat noua metodă de tratare a cancerului pe șoareci și au folosit acest medicament care blochează adenozina și permite celulelor CART să țintească tumorile cu succes.

Pentru cercetătorii din Melbourne urmează acum testarea medicamentului și pe pacienți umani. “Suntem cu adevărat încântați de rezultate și de posibilitățile care se ivesc prin folosirea imunoterapiei”, a declarat profesorul Phillip Darcy, unul dintre coordonatorii studiului.

Sursa foto: Shutterstock

 

In this article