Una din patru sarcini se termina cu un avort

25% dintre femei aleg sa intrerupa sarcina printr-un avort, arata un studiu OMS in colaborare cu Institutul Guttmacher, citat de BBC. Aproximativ 56 de milioane de proceduri de …

1329 0
1329 0

25% dintre femei aleg sa intrerupa sarcina printr-un avort, arata un studiu OMS in colaborare cu Institutul Guttmacher, citat de BBC. Aproximativ 56 de milioane de proceduri de avort sunt efectuate anual in lumea intreaga, mai mult decat se estima inainte de studiu.

Numarul de femei care recurg la intreruperea sarcinii a crescut usor sau a ramas constant mai ales in tarile subdezvoltate, in care populatia e in crestere, iar parintii nu doresc sa mai aiba copii, din considerente economice. Interesant este ca, in zonele dezvoltate ale globului, rata avorturilor a scazut de la 25 la 14 din 1000 de femei capabile de reproducere.

O alta informatie care surprinde este ca legile care interzic avortul nu limiteaza numarul de intreruperi de sarcina – femeile gasesc mereu modalitati, legale sau ilegale, de efectua procedura. Legile antiavort nu fac altceva decat sa transforme acest act medical in unul nesigur, cu riscuri pentru paciente.

Studiul arata, de asemenea, ca zona geografica unde avorturile sunt cele mai numeroase – una din trei sarcini – este American Latina, iar in vestul Europei numarul a crescut si el, probabil “din cauza migratiei de femei est-europene care au modificat statisticile”, cred cercetatorii.

Sursa foto: Shutterstock

In this article