Substanță care produce bronzarea pielii fără expunerea la razele UV

Este sezonul soarelui, al plajelor pline, a bronzului, dar știm foarte bine la ce riscuri ne supunem prin expunerea necontrolată la soare. Vestea bună este însă că, în …

1551 0
1551 0
medicament bronzare

Este sezonul soarelui, al plajelor pline, a bronzului, dar știm foarte bine la ce riscuri ne supunem prin expunerea necontrolată la soare. Vestea bună este însă că, în curând, nu va mai fi nevoie să stăm ore întregi la soare pentru a avea o piele frumos bronzată.

Oamenii de știință au descoperit o substanță care bronzează pielea, fără a fi nevoie de radiațiile UV, atât de dăunătoare. Potrivit BBC, această substanță, testată pe mostre de piele și pe șoareci, păcălește practic pielea să producă melanină. Iar specialiștii susțin că substanța va funcționa chiar și pentru persoanele roșcate, care sunt cele mai predispuse la arsuri solare. Echipa din cadrul Massachusetts General Hospital speră ca această descoperire să ajute la prevenirea cancerului de piele și să încetinească îmbătrânirea.

Substanța aplicată pe piele acționează în profunzime și stimulează producerea melaninei, fără a fi nevoie de implicarea razelor UV. Echipa de cercetători mărturisește că scopul lor nu este acela de a crea un produs cosmetic, ci de a reduce numărul de cazuri de cancer de piele, cel mai frecvent tip de cancer. ”Scopul nostru real este de a veni cu o strategie nouă pentru protejarea pielii de radiațiile UV și de cancer.” spune dr. David Fisher. În plus, testele au arătat că melanina produsă de această substanță este capabilă să blocheze razele UV dăunătoare. Iar oamenii de știință vor să combine această substanță cu cremele de protecție solară pentru a oferi protecție maximă împotriva radiației solare. Avantajul ar fi că, deși protejați complet de razele UV, pielea ar căpăta un aspect bronzat, atât de dorit în zilele noastre.

Tratamentul nu este încă disponibil pe piață deoarece cercetătorii vor să facă mai multe teste de siguranță. Până acum, nu au apărut niciun fel de reacții adverse.

Sursa foto: Shutterstock

In this article