Virusii, mai periculosi dimineata

Dimineata, suntem mai vulnerabili la infectii, arata un studiu al Universitatii Cambridge. Munca in exces, noptile nedormite si oboseala contribuie la acest lucru.

1424 0
1424 0

Virusii sunt mai periculosi daca infecteaza victimele dimineata, sugereaza un studiu al cercetatorilor de la University of Cambridge, Marea Britanie, scrie BBC. In cercetare se arata ca virusii au o rata de “succes” de 10 ori mai mare in primele ore ale zilei.

Studiile pe animale au demonstrat, de asemenea, ca organismele cu ceasul biologic dereglat – cum se intampla la oameni din cauza diferentei de fus orar sau a excesului de munca si noptilor nedormite – sunt mai vulnerabile la infectii. Cercetatorii afirma ca aceasta descoperire va ajuta industria medicala la gasirea de noi modalitati de oprire a virusilor.

Virusii, spre deosebire de bacterii sau paraziti, au nevoie de “acces” la mecanismul biologic al celulei pentru a se reproduce. Modul de functionare a acestui mecanism se schimba dramatic pe parcursul a 24 de ore, se arata in studiu.

(sursa foto: Shutterstock)

 

In this article