Acibadem examinează și tratează tumorile cu o nouă radioterapie ghidată prin RMN

Cancerul este o boală în care există o creștere necontrolată a celulelor în unele părți ale corpului, creștere care se poate răspândi. Poate începe aproape oriunde în corpul …

219 0
219 0

Cancerul este o boală în care există o creștere necontrolată a celulelor în unele părți ale corpului, creștere care se poate răspândi. Poate începe aproape oriunde în corpul uman, care este format din trilioane de celule. Deci, atunci când unele celule cresc într-un mod necontrolat, ele se pot transforma într-un nodul sau o umflătură, o masă, iar aceasta se numește tumoră.

Departamentul de radio-oncologie Acibadem din Turcia se angajează să ofere pacienților terapii excepționale pentru toate tipurile de cancer. Acibadem are una dintre cele mai complexe clinici de radioterapie din lume. Indiferent de tratamentele de care un pacient are nevoie, centrul nostru este echipat cu echipamentele specializate necesare pentru a oferi pacienților inclusiv radioterapie ghidată RMN, terapie cu radiații adaptive Ethos, Truebeam, Trilogy, tomoterapie; CyberKnife și Gamma Knife, care sunt aparate de radiochirurgie stereotactică.

Cu toate acestea, nu doar aparatul oferă un tratament superior. Tratamentul de succes se bazează pe medici specializați și experimentați care aleg calea cea mai bună pentru fiecare pacient. Fiecare membru al Departamentului de Onco-radiologie Acibadem are propriul domeniu de expertiză și cunoștințe. Experiența pe care o dețin specialiștii noștri în domeniul radioterapiei este de neegalat.

Există două motive pentru care medicii își trimit pacienții cu cancer la Acibadem: cele mai recente progrese în tehnologie și experiența vastă a echipelor noastre. Miroslav este unul dintre acești pacienți care a fost îndrumat spre Acibadem de către un medic sârb.

„După ce am făcut biopsia de prostată, medicul mi-a recomandat să fac terapie cu radiații. Am cancer de prostată. Auzisem ceva despre aparatele cu radiații. Fratele meu mai mic lucrează pentru o companie de tehnologie medicală din Elveția. I-am menționat diagnosticul meu și sugestia de tratament a medicului. În primul rând, a fost șocat de boala mea. Chiar dacă cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer la bărbați, nu te gândești niciodată că tu sau vreuna dintre rudele tale ar putea primi un diagnostic de cancer de prostată într-o zi. Am discutat despre cea mai bună opțiune pentru tratamentul meu. Mi-a trimis studii despre radioterapie ghidată prin RMN. Se presupune că este cea mai nouă tehnologie de radioterapie. L-au numit MRIdian. Potrivit profesorilor, oferă o concentrare puternică asupra tumorii, în timp ce o țintește cu fascicule de înaltă energie și are un nivel de precizie fără precedent în administrarea tratamentului cu radiații. Totuși, niciun spital din Serbia nu are această tehnologie. Am găsit însă un spital care are această tehnologie și o clinică de radio-oncologie foarte calificată în apropierea țării noastre. A fost în Istanbul, Turcia. Spitalul Acibadem efectuează acest tratament pentru pacienți. Mai mult, este unul dintre primele centre medicale care utilizează această tehnologie. Prin urmare, medicii au experiență și cunoștințe vaste despre MRIdian. De asemenea, este interesant că atunci când am citit articolul despre experiența lor scris de echipa de radio-oncologie Acibadem, am aflat că au tratat mulți pacienți cu cancer de prostată și au o rată mare de succes.”

Miroslav a venit la Istanbul și la Spitalul Acibadem. S-a întâlnit cu specialistul nostru în radio-oncologie. Planul său de tratament pentru cancer a fost evaluat de comisia pentru tumori Acibadem. Medicii au decis să continue cu radioterapie ghidată RMN. Miroslav a avut 5 ședințe de radioterapie pentru cancerul său de prostată. La finalul tratamentului, a scăpat de tumoră.

Departamentul de radio-oncologie Acibadem tratează aproximativ 1300 de pacienți noi în fiecare an. Acești pacienți vin la Istanbul din diferite colțuri ale lumii. Profesorul de radio-oncologie Enis Özyar afirmă că în clinica noastră folosim cea mai recentă tehnologie și, cu ajutorul acestui nou aparat MRIdian, suntem capabili să creștem doza și să obținem rezultate mai bune fără a crea exces de toxicitate și, automat, efecte secundare. Avem comisii oncologice pentru evaluarea pacienților într-o manieră multidisciplinară. Reunim o comisie oncologică generală, una pentru cancerul de sân, pentru tumori ale sistemului gastrointestinal, una pentru tumori urogenitale, pentru tumori pediatrice și lista poate continua.

Profesorul de radio-oncologie Banu Atalar subliniază că aparatul de radiotarepie ghidată prin RMN, MRIdian, este un aparat binar format dintr-un sistem de imagistică  și radioterapie, care se traduc printr-o mai bună vizualizare a tumorii și, automat, un tratament mai precis. Ea continuă: „Celălalt avantaj al sistemului MRIdian este că vă poate oferi posibilitatea de a face radioterapie adaptativă. Radioterapia adaptativă înseamnă că, în timp ce pacientul se mișcă în timpul tratamentului, de pilda când respiră sau când funcționează o pompă cardiacă, medicul și personalul de radio-oncologie pot adapta ușor tratamentul conform acestor mișcări. Sistemul MRIdian ne permite să schimbăm tratamentul în funcție de anatomia momentană influențată de mișcările pe care le avem în interiorul corpului nostru. Cred că toate avantajele tehnologiei ne oferă o oportunitate nemaipomenită de a ajuta pacienții din ce în ce mai mult în fiecare zi”.

Acibadem este unul dintre puținele centre de cancer care utilizează puterea MRIdianului, folosindu-l în tratamentul cancerului pancreatic, al prostatei, al ficatului și al altor tipuri de cancer. Dacă doriți să aflați mai multe, contactați birourile oficiale de Acibadem din România. Puteți primi detalii sau face o programare sunând la 021 313 99 38, numărul biroului nostru din București. Acibadem are, de asemenea, reprezentanțe și în Constanța, Cluj, Iași și Timișoara.

In this article