Unul din trei copii născuți în România prin FIV, la clinica Gynera

De Ziua Internațională a Copilului, Clinica de Fertilitate Gynera a sărbătorit, la Palatul Ghica Tei, cele 1000 de minuni  care au luat naștere datorită tratamentelor și intervențiilor medicilor …

1725 0
1725 0

De Ziua Internațională a Copilului, Clinica de Fertilitate Gynera a sărbătorit, la Palatul Ghica Tei, cele 1000 de minuni  care au luat naștere datorită tratamentelor și intervențiilor medicilor pricepuți ai acestui centru de referință în domeniul medicinei reproductive din România. Vedete au fost copiii care împreună cu părinții lor au asistat la un spectacol minunat de muzică, dans și magie. Atelierul de muzică coordonat de Alina Sorescu a deschis evenimentul, la care au mai fost invitați Elena Gheorghe, micuța vedetă Maria Nicole și copilașii talentați de la Dance Planet.

Clinica de Fertilitate Gynera și-a dorit prin acest eveniment să celebreze copilașii născuți prin procedurile de fertizilare in vitro. Faceți până la vârsta de 30 de ani o evaluare a potențialului fertil, vă sfătuiesc specialiștii în medicină reproductivă dacă vă doriți să deveniți părinți. Infertilitatea este o situație frecventă în rândul cuplurilor care-și doresc copii și nu-i pot avea în mod natural. Mai mult, un studiu dedicat testării fertilității, a scos la iveală faptul că multe femei riscă să intre prematur la menopauză înainte de 30-35 de ani. Stresul, poluarea și amânarea maternității au dus la creșterea solicitărilor din centrele medicale din România care fac fertilizare in vitro.

“Foarte multe paciente reușesc de la prima încercare însă, pentru persoane peste 35-38 de ani sau cu probleme mai severe, poate fi nevoie de 2-3 încercări sau chiar mai mult” spune medicul Laura Dracea, coordonatorul Gynera. Rata de succes a fertilizărilor in vitro din centru este foarte mare: 1 din 3 copii născuți în România prin FIV au venit pe lume datorită medicilor clinicii Gynera. Conform unui studiu despre fertilitate, un sfert dintre procedurile FIV se efectuează la femei peste 38 de ani.

“Salutăm inițiativa Societății Române pentru Fertilizare și Reproducere Asistată de a sărbători copiii concepuți cu ajutorul tehnologiei medicale și de a transmite un mesaj de încredere în performanța și realizările medicinei românești” a declarat prof. dr. Florian Dorel Bodog, Ministrul Sănătății.

Costurile unei fertilizări in vitro se situează astăzi între 3000 și 5000 de euro, iar acestea includ investigații, medicamente, proceduri medicale și crioprezervarea embrionilor suplimentari.

Partenerii Babyparty1000 organizat de Gynera și Societatea Română pentru Fertilitate și Reproducere Asistată au fost WellKid, Noriel, Danonino, Bella Happy, Chicco, Helpnet și Vavian Pharma.

In this article